Hamilton bright ontvangt titel ‘fairtrade bedrijf’ - Hamilton Bright

Hamilton bright ontvangt titel ‘fairtrade bedrijf’

SNEEK – Begin dit jaar heeft Hamilton Bright de titel ‘Fairtrade Bedrijf’ ontvangen vanuit de gemeente Súdwest-Fryslan. Door gebruik te maken van zoveel mogelijk fairtrade ingrediënten en producten draagt het Sneeker bedrijf bij aan duurzame armoedebestrijding van boeren en producenten in ontwikkelingslanden.

Om voor de titel in aanmerking te komen dient er structureel fairtrade koffie en thee bij alle vergaderingen en bijeenkomsten in de eigen gebouwen te worden geschonken. Ook moet het bedrijf op structurele basis communiceren over fairtrade en de campagne hieromtrent.

Doordat Hamilton Bright kiest voor fairtrade en duurzaamheid zorgt het bedrijf ervoor dat mensen in ontwikkelingslanden eten, huisvesting, scholing, kleding en gezondheidszorg kunnen betalen.

Sinds 2 juli 2015 is de gemeente Súdwest-Fryslân een Fairtrade Gemeente. Inmiddels zijn er in Nederland al 37 Fairtrade Gemeenten en wereldwijd ruim 1400. De gemeente Súdwest-Fryslân ontving deze titel omdat er in deze gemeente op ruime schaal fairtrade producten verkrijgbaar zijn in winkels en de horeca en omdat veel organisaties en bedrijven fairtrade producten gebruiken.