Hamilton bright introduceert co2-neutraal wagenparkplan - Hamilton Bright

Hamilton bright introduceert co2-neutraal wagenparkplan

SNEEK – Hamilton Bright start met de invoering van een CO2-neutraal wagenpark. De 77 medewerkers die dagelijks voor Unilever supermarkten bezoeken trappen hiermee af. Om CO2-neutraal te rijden wordt er invloed uitgeoefend op een tweetal zaken; de algemene uitstoot van de auto en de rijstijl van de medewerker. Tot slot wordt de resterende uitstoot gecompenseerd tot nul.

Het gehele Unilever Field Sales Team van Hamilton Bright ontvangt een gloednieuwe VW Golf Variant. Deze auto heeft 10% minder uitstoot dan hun vorige auto. Daarnaast worden de auto’s voorzien van de MIND smartbox. MIND maakt de bestuurder door middel van een app bewust van zijn/haar rijstijl door onder andere te meten hoe hard er wordt opgetrokken, gereden en geremd. Door bewustwording van de rijstijl te creëren wordt de kans op schades en ongelukken kleiner en neemt automatisch het brandstofverbruik af. Alle CO2-uitstoot die dan nog overblijft compenseert Hamilton Bright door te participeren in een klimaatneutraal project.

De doelstelling van Hamilton Bright is om in het najaar met het gehele wagenpark van vierhonderd auto’s CO2-neutraal te rijden.