SMARTSPOTTER KONDIGT PROMO COMPLIANCE RETAILER OF THE YEAR AAN - Hamilton Bright

SMARTSPOTTER KONDIGT PROMO COMPLIANCE RETAILER OF THE YEAR AAN

Wilrijk – SmartSpotter heeft vandaag de Promo Compliance Retailer Of The Year aangekondigd. Dat is een jaarlijkse award voor de retailer die het beste scoort op vlak van het plaatsen van producten, promoties en promotiemateriaal volgens vooraf bepaalde afspraken. Dit jaar sleepte Colruyt de prijs in de wacht.

Met een eindscore van 73% is Colruyt de beste leerling van de klas in het nakomen van afspraken op vlak van instore promo compliance. De supermarktketen scoort daarmee duidelijk hoger dan de gemiddelde landelijke score van 53%.

Divisiemanager Commerce & Services Verkoop Jochen De Raes en Divisiemanager Aankoop Ilka Lannau van Colruyt Group zijn trots op deze Award: “We vinden het heel fijn deze erkenning in ontvangst te kunnen nemen. De laatste jaren focussen we met een heel aantal medewerkers extra op de mogelijkheden om onze klanten goed in contact te brengen met interessante promo’s. Naar onze leveranciers toe is dit een bevestiging dat “we doen wat we zeggen en ook zeggen we wat doen”. Elke dag opnieuw doen we ons best om hun producten op een commerciële manier in de kijker te zetten!”

De SmartSpotter Promo Compliance Award scores zijn gebaseerd op waardes die aan antwoorden op gesloten vragen worden gegeven. Deze zijn in overleg met opdrachtgevers vooraf vastgesteld en gekoppeld aan de verwachte sales impact en/of op hoofdkantoor gezamenlijk gemaakte afspraken hierover. De Retailer van het Jaar wordt gezien als de retailer die producten, promoties en promotiemateriaal het meest op de afgesproken manier plaatst. Iedere retailer waar meer dan 100 metingen hebben plaatsgevonden maakt kans op deze prijs.

SmartSpotter is met haar mobile crowdsourcing concept in staat om op een kostenefficiënte manier snel instore data te verzamelen. Duizenden gedreven Spotters leveren van op de winkelvloer realtime informatie aan op vlak van on-shelf-availability, pricing en promo compliance. Zo wordt het voor organisaties mogelijk om waar nodig in overleg tussen retailer en leverancier een corrective action plan op te zetten.

Meer weten? Check de infographic:
Infographic – Promo Compliance Award

Of neem een kijkje op de website.