Gecko Covers - Hamilton Bright

Gecko Covers

#retailservicepartner
#servicemerchandising

Gecko Covers wil een betere doorverkoop gaan realiseren voor zijn producten bij MediaMarkt en schakelt hiervoor Retail Service Partner in. Door deze verkooppunten naar een hoger niveau te tillen, willen ze ook de andere winkels overtuigen om de producten in hun gamma op te nemen.

Doorverkoop verhogen door verbetering instore presentatie en voorraad optimalisatie!

Doorverkoop verhogen door verbetering instore presentatie en voorraad optimalisatie!

Wekelijks worden de verkooppunten bezocht door een vaste Service Merchandiser. Het bezoek wordt zo gepland dat het goed past in het bestelsysteem om er zo voor te zorgen dat de voorraad steeds optimaal is. Naast het onderhoud van de reguliere schappen gaat de Service Merchandiser ook aan de slag met strategische positionering van de promoties.

De samenwerking tussen Gecko Covers en Retail Service Partner heeft een omzetverhoging gerealiseerd van 65% in het eerste jaar en 75% in het tweede jaar. Daarnaast is het inhouse marktaandeel gestegen met maar liefst 15%. Het real time reporting platform maakte een goede communicatie en informatiedeling mogelijk. Ook hebben we 10 nieuwe winkels kunnen overtuigen om de producten op te nemen in hun assortiment. Missie geslaagd!

 

Ik heb een vraag over deze case